Derfor skal du læse bøger højt for dine børn

0
577
Family bedtime. Mom and child daughter are reading a book in tent. Pretty young mother and lovely girl having fun in children room.

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Der er utroligt mange gode grunde til at tage sig tiden til at læse for sine børn. Det styrker jeres relation og fylder jer op med nærvær og tilknytning, når I sidder tæt sammen og fordyber jer i en bog. De nære, langsommelige stunder giver jer også mulighed for at tale om de små og store ting i livet med afsæt i historien.

Højtlæsning skaber læselyst og et bedre sprog

Når du læser for dine børn, er du med til at skabe større læselyst hos dem og forbereder dem til at lære at læse. At skabe læselyst, er en af de største gaver, man kan give sine børn, fordi:

  • De vil naturligt få et større ordforråd og et bedre sprog.
  • De vil klare sig bedre i skolen, da der er ikke et fag i vores uddannelsessystem, som ikke kræver læsning.
  • Skønlitterære bøger udfordrer fantasien og er med til at øge børns evne til at skabe billeder inde i hovedet.
  • Læsning er en sund, mental afkobling, hvor man kan forsvinde ind i et andet univers en times tid.
  • Mange unge finder i det skønlitterære univers karakterer, de kan identificere sig med.

Du kan hos Saxo.com finde et stort udvalg af bøger til højtlæsning for dine børn. Vi vil herunder give vores bud på højtlæsningsbøger for børn fra 2-10 år.

For det lille barn med det store følelsesliv

“Den lille bog om store følelser” er en skøn billedbog med små fortællinger, lege og samtalemener, som hjælper børn til at sætte ord på deres voksende følelsesliv. Forfatteren Ina Victoria Schou Haller har i bogen beskrevet en genkendelig fortælling fra børneperspektiv, hvor Pelle og Ronja er inviteret til 5 års fødselsdag sammen med deres forældre. I løbet af dagen opstår følelser som vrede, skuffelse, generthed og latter – som børn helt sikkert ville kunne genkende fra sig selv. Bogen er skønt illustreret af Lea Letén.

For det eventyr- og dyreglade barn fra 5 år

Josefine Ottesen har begået mange spændende og eventyrlige bøger til børn og unge. Og med serien om “Hullerikkerne fra Syvstammetræet” har hun ramt plet i forhold til videbegærlige børn, der elsker at lære om dyr – alt sammen i en skøn og underholdende blanding af fantasi og virkelighed.

EFTERLAD ET SVAR