Er opgaverne i familien afspejlet af køn?

0
862

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Førhen i tiden var arbejdsopgaverne fordelt i familien mellem et par eller forældre givet fat kun på baggrund af ens køn. Og ligegyldigt om der var børn inde i billedet eller ej, levede man som traditionel mand og kone rigtig ofte. Man boede hvert fald sammen, hvis man var kærester. Kvinden lavede mad til manden og passede huset, mens han tog på arbejde. Tingene gik ikke den vej naturligt, det var sådan en retning, du bare skulle gå i rigtig mange tilfælde.

Tiderne har ændret sig

Nu om dage er det jo heldigvis så anderledes. Rigtig ofte er arbejdsopgaver fordelt sådan, at det er de personligt kompetencer og interesser, der nok siger noget om, hvor den ene laver mere mad end den anden. Eller hvorfor den ene ordner tingene angående bilen mere og den anden står for tøjindkøb. Se her og find forsikring til bil, hvis du vil have en brugbar forsikring og dermed være under sikkerhed, når I tager ud og kører som familie. Det er slet ikke uhørt, at det er omvendt, de gamle kønsroller og tilhørende opgaver. Overhovedet ikke.

 

Det er helt normalt at begge personer i et parforhold deles om pligterne i huset og hjemmet. Det er helt normalt, at der er en forventning om, at både manden og kvinden tager opgaven på sig at give børnene tryghed og varme, som i gamle dage mest blev forventet af kvinden.

Ikke skamme os over, hvad vi er gode til

Det er helt almindeligt, at der er ting man er mere til end andre. Både for mænd og kvinder naturligvis. Der er arbejdsopgaver, man er bedst til at udføre. Der skal ikke være nogen skam overhovedet i, at eksempelvis opgaverne, der var forventet af manden i ældre tider, stadigvæk er der man mest har lyst til at tage sin tørn. Du er på ingen måde kvindefjendsk eller kvindenedgørende, fordi du arbejder mere end din partner eller reparerer og ordner flere håndværksmæssige ting som mand, end hun gør. På samme måde kan vi lave den omvendt med kvinder, og de gamle arbejdsopgaver, der blev forventet af kvinden. Dengang hvor arbejdsopgaverne fast var påduttet de forskellige køn

Frihed til selv at vælge

Hurra for at vi er bevidste om, at vi frit må og kan gøre, hvad vi har lyst til. Det er herligt, der også findes forskellige familieformer. Homoseksuelt par og familier med et homoseksuelt par som forældre. Der findes forældre, der er eneforsørger, og der findes regnbuefamilier, hvor tre personer eksempelvis kan agere forældre for nogle børn. Det er også acceptabelt at fravælge sig opgaven i at være forældre og stifte familie. Vi er noget langt heldigvis.

EFTERLAD ET SVAR