Få styr på indeklimaet

0
1231
skimmelsvamp

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Det kan være svært i en travl hverdag, at huske at holde styr på indeklimaet i hjemmet. Men det er utroligt vigtigt, især når man har børn, at sørge for at der er et sundt indeklima. 
Vi vil her i artiklen forklare lidt om konsekvensen ved ikke at have et ordentligt indeklima, og hvad man skal gøre for at holde det sunde indeklima. 

Hvordan holder man et sundt indeklima? 

Den vigtigste måde at holde et sundt indeklima, er ved at lufte ud 2-3 gange om dagen, med 10 minutter af gangen, og gerne med gennemtræk. Det er vigtigt at det kun er omkring 10 minutter af gangen, da du ellers kan risikere at væggene bliver kolde, og derfor bliver skadet over tid. 
Du skal også huske at støvsuge en gang om ugen og støve af 2-3 gange om måneden. Skift også gerne sengetøj 3-4 gange om måneden. Da støvmider trives godt i sengetøj og skaber derved et dårligt indeklima. 

Konsekvensen ved at have et dårligt indeklima 

Hvis i har et dårligt indeklima, vil fugtigheden være høj, og derved vil noget som skimmelsvamp trives og vokse, og det vil de typisk på vægge og andre fugtige steder, som vinduer. 
Skimmelsvampe er ikke direkte sundhedsskadelige overfor mennesker, men kan i større mængder være årsag til at børn udvikler astma, eller allergi overfor støv eller skimmelsvamp.
Hvis man skulle være så uheldig at der allerede er vokset skimmelsvamp, kan det være en god ide at lade professionelle kigge på hvor stort omfanget er, og om der gemmer sig skimmelsvampe, steder man måske ikke havde regnet med. OBH-gruppen er førende i at udrede skimmelsvampe i hjemmet, hvor de herefter så kan behandle skimmelsvampene, og måske komme med gode råd til hvordan i undgår at få skimmelsvampe igen. 
Du kan se mere om OBH-gruppen her

EFTERLAD ET SVAR