Hvordan fungerer en luft til vand varmepumpe?

0
440

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

En luft til vand varmepumpe kan både opvarme dit hus og dit brugsvand. Varmepumpen fungerer ved at bruge køleteknologi til at trække energi fra luften uden for ind i dit hus – lidt som et omvendt køleskab.

En luft til vand varmepumpe består af 2 dele. En indedel med en kompressor og en udedele. Den udvendige del kan placeres på fast underlag eller monteres på væggen. Da en luft til vand varmepumpe godt kan støje en lille smule bør den placeres, så den er til mindst mulig gene for dig og dine naboer. Udedelen trækker luft ind og skaber et tryk i det lukkede kredsløb mellem indedel og udedel. Trykket får temperaturen til at stige, så kølemiddelet i de isolerede rør koger og danner damp. Igennem kompressoren bliver dampen omsat til varme, der afgives og derefter bruges til at opvarme vand. Det er det vand, som du så kan bruge i til centralvarme og brugsvand. Kølemiddelet løber gennem en kondensator, hvor det afkøles igen og så starter processen forfra.

En luft til vand varmepumpe kobles til en varmtvandsbeholder. Du kan købe et komplet anlæg, hvor der er en indbygget varmtvandsbeholder, men du kan også købe en luft til vand varmepumpe, som kan kobles på en eksisterende varmtvandsbeholder. For dig, som i forvejen har en varmtvandsholder i huset, betyder det at investering er væsentlig mindre. Et all in one anlæg koster omkring 80.000 – 100.000 kroner, mens en luft til vand varmepumpe uden varmtvandsbeholder, en såkaldt hybrobox, koster 70.000 – 80.000 kroner. Det afhænger selvfølgelig af mærke og størrelse. Vandet i en varmtvandsbeholder bruges udelukkede til brugsvarm fx brusebad af og opvask i køkkenvasken. Hvis der er brug for ekstra vand til radiatorer og gulvvarme er det nødvendigt med en buffertank til luft til vand varmepumpe.

En luft til vand varmepumpe fungerer hele året rundt – selv i tilfælde, hvor der er frostvejr med ned til -20 grader, kan den producere varme effektivt.

EFTERLAD ET SVAR