Hvornår er dit barn klar til kontaktlinser?

0
1029

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Der er mange børn, der for brug for briller selvom de er meget små. Som forældre er det essentielt at man er opmærksom på signalerne, barnet sender, hvis synet ikke er som det skal være. Især i børnehavealderen kan det være svært at vide. Børn ved ikke hvordan deres syn skal være, så de skal ikke nødvendigvis gøre opmærksom på det. Derfor skal man holde øje med om ens barn kniber øjnene meget samme, er plaget af hovedpine, gnider sig meget i og omkring øjnene og lignende.

Hvis man ved en synsprøve finder ud af, at barnet så rent faktisk har behov for briller, så vil spørgsmålet på et eller andet tidspunkt melde sig, om det skal være briller eller kontaktlinser. I de små år giver det sig selv, da man ikke giver kontaktlinser til små børn, og det ofte først er fra omkring 11 års alderen, at man overvejer det. Du kan læse mere om børn og kontaktlinser her.

Hvorfor overhovedet vælge kontaktlinser

Man kan spørge sig selv, hvorfor man overhovedet skal skifte til kontaktlinser, hvis barnet ellers har haft briller i forvejen. Det kan der være flere grunde til. Det kan naturligvis være af helt æstetiske grunde, og barnet ikke vil have briller. Det kan dog også være mere praktiske. Går barnet eksempelvis til sport så er kontaktlinser i langt de fleste tilfælde noget nemmere at bruge. Er barnet generelt meget aktivt og i bevægelse, er det nemmere ikke at være hæmmet af briller, selvom det i de fleste tilfælde blot er et spørgsmål om tilvænning.

Hvornår er barnet klart til kontaktlinser?

En ting er at dit barn kan have alderen til eventuelt at få kontaktlinser, men det er ikke nødvendigvis ensbetydende med, at det er en god ide. Du skal eksempelvis være sikker på, at dit barn vasker hænder efter toiletbesøg (gæt selv hvorfor), men også at det kan overholde aftale, og er rimelig selvstændigt.

Du kan læse 10 spørgsmål du skal kunne svare ja til her.

 

EFTERLAD ET SVAR