Lær børnene gode vaner på nettet tidligt

0
1258

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Der går ikke mange dage mellem at man kan læse om nye svindelnumre på nettet, hvor godtroende forbrugere bliver snydt til at udlevere deres konto eller kortoplysninger via en email, der virker til at være fra banken eller lignende. For garvede internetforbrugere er det sjældent svært at gennemskue også selvom fupnumrene bliver bedre og bedre udført.

Er man ikke så vant til at internettet og dets muligheder og ikke mindst faldgruber, kan det dog være meget svært at gennemskue. Det er ofte ældre mennesker, der bliver ramt af disse forsøg på fup, men der er også en stigende tendens til at svindlerne går målrettet efter børn, der måske ikke helt har fået opbygget deres kritiske sans endnu.

Opdragelse er vejen frem

Børn færdes på nettet meget mere end vi andre gjorde det, da vi var i den alder. De er mere hjemmevante med smartphones og tablets end med LEGO klodser og sandkasselegetøj, de er digitale forbrugere på både godt og ondt.

Det betyder også, at de i en tidlig alder begynder at vise interesse for at handle på nettet, og her kan der igen hurtigt opstå problemer, da det desværre langt fra er alle webshops der  er lige troværdige. Du kan læse en Guide til sikker e-handel her, hvor du kan lære mere om  hvad det er man skal være opmærksom på, når man handler online.

Der er flere og flere webshops, hvor det er muligt at købe varer med et enkelt eller meget få kliks, så selvom webshoppen meget vel kan være troværdig, så kan dine børn let komme til at købe noget, især hvis det er en hjemmeside du tidligere har besøgt og handlet på, hvor dine kreditkort oplysninger er gemt.

 

EFTERLAD ET SVAR