Lykken er ikke altid 37 timer

0
842

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Der er mange, der ser det som et succeskriterie, at man beviser overfor samfundet, at man sagtens kan passe sit fuldtidsarbejde, efter man har fået børn. Faktum er dog at for langt de fleste familier, især hvis man vil være en kernefamilie, er lykken ikke et arbejde fra 8 til 16 og 37 timer om ugen.

Det kan være meget svært at få familielivet til at hænge sammen, hvis begge forældre arbejder fuld tid, i hvert fald, hvis man gerne vil have at børnene ikke er i institution fra klokken 7 til 17.

Kvinden er ikke selvskrevet

I langt de fleste familier hvor den ene forælder kommer på nedsat tid, er det kvinden der gå ned i timer, og ikke længere skal klare 37 timer, men måske kommer ned på 32 eller lignende. Dette giver lidt frirum og ofte bliver det lige en anelse lettere at få hverdagen til at hænge sammen.

At det er kvinden der går på nedsat tid er normen, men det bør aldrig været selvskrevet, selvom det mere eller mindre er blevet sådan. Hvis man har mulighed for det i familien, praktisk så vel som økonomisk, så kan det være en rigtig god ide, at dele det op, så moderen måske er på nedsat tid i et år, og herefter er det fars tur, og eventuelt tilbage igen.

Det gør det også lettere at komme tilbage til sit arbejde på fuld tid, da man ikke har været væk længe.

Flere og flere virksomheder bliver fleksible

I det offentlige er det rigtig mange, især kvinder, der er på nedsat tid. I den private sektor er der også flere og flere der kommer med på bølgen og tilbyder deres ansatte nedsat tid i en periode. Den danske IT-Konsulent virksomhed Abakion, der flere gange er kåret til en af landets bedste arbejdspladser, er blandt dem der går i front med dette.

De tilbyder nedsat tid til småbørnsfamilier, da de mener at det er vigtigt at livets faser bliver tilgodeset på arbejdsplads.

Flere virksomheder har som Abakion fået øjnene op for dette, og bruger det også som en mulighed for at gøre sig attraktive over for nye medarbejdere, da mange kigger mere efter de bløde værdier, end bare hvad der står på lønchecken hver måned.

På samme måde er der også flere virksomheder der tilbyder børnepasning i forbindelse med arbejdet, alt sammen noget der sker for at sikre, at man kan have dyrebar tid sammen med sine børn, mens de er små.

 

EFTERLAD ET SVAR