Om børn og hæmorider

0
4849

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Når man tænker på små dejlige babyer, er det første man tænker på nok ikke lige hæmorider, da det typisk er noget man forbinder med graviditeter eller gamle mennesker. Ikke desto mindre er det meget udbredt blandt babyer, og det er noget der sker for mange flere end man måske lige går og tror. Dette hænger nok også sammen med, at det måske ikke lige er det, man har mest lyst til at snakke med veninderne om. Det er dog vigtigt at vide hvordan man slipper for dem, og hvordan man slipper af med dem, hvis din lille guldklump skulle blive ramt.

Hold maven i gang for at undgå dem

Hæmorider hos babyer er i langt de fleste tilfælde forbundet med forstoppelse, og dette kommer som ofte hvis kosten ikke er varieret nok, og barnet ikke bevæger sig nok. Det med bevægelse kommer som regel helt af sig selv, når barnet bliver over et år gammelt og begynder at storme rundt. Kosten er sværere. Børn er ikke født kræsne, men mange har alligevel en tendens til at blive det i de mindste år. Pastaskruer og kylling er ikke en sund og varieret kost, og det er vigtigt at få grøntsager osv i barnet.

Hos babyer hænger forstoppelse ofte sammen med modermælkserstatning, hvis barnet ikke bliver ammet. MME er hårdere mod maven, og det kan derfor være nødvendigt med midler som movicol, for at undgå forstoppelse.

Hvis uheldet er ude

Er barnet først blevet ramt af en hæmoride, er der meget sjældent den store grund til at gå i panik. En hæmoride er en lille udposning/knuder af blodårer i endetarmen, der skyldes et øget tryk ved endetarmsåbningen, hvilket en forstoppelse forårsager. I langt de fleste kan man stoppe den lille udposning forsigtigt tilbage i endetarmen med spidsen af en lillefinger, når den er indvendigt vil den tømme sig selv og forsvinde. Det er uhyre vigtigt at renligheden er helt i top, og det kan være en god ide at købe midler mod hæmorider i form af en lindrende gel, der stopper kløe og gene.

Hvis du er det mindste i tvivl om, hvad du har med at gøre, eller ikke er tryg ved selv at tage handling, så kontakt din læge, eller ring til jeres sundhedsplejerske, hvis det er et helt lille barn – I er IKKE de første det sker før, og jeres barn er ikke unormalt, nærmere tværtimod. Inden du begynder med movicol eller andre afførende produkter, er det også en god ide at konsultere med en læge.

EFTERLAD ET SVAR