Oplev historiens vingesus i Odense med familien

0
1183
Oplev Odense

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Odense er en af Danmarks ældste byer, og den er fyldt med historie. Byen er lykkedes med at bevare meget af lokalhistorien og ældre bydele, og modsat hvad mange tror, handler det ikke kun om H. C. Andersen. Her er masser at opleve for både børn og voksne, og byen er nem at komme til fra hele landet. Derfor er det måske her, sommerferien skal gå hen.

Tidens samling

Tidens Samling er et museum om tøj og bolig i 1900-tallet, og det er perfekt for børn. Her må man gerne både røre og prøve genstandene, så børnene får en rigtig fornemmelse for tidligere tiders liv. Det giver en god anledning til at tale om, hvordan det var da mor og far var små, og især hvordan bedsteforældrene voksede op og levede.

Hele familien kan komme ind for under 200 kr. i alt, og museet ligger midt i centrum. Derfor er det også oplagt, hvis I kun har et par timer i Odense og gerne vil opleve lidt.

Oluf Bagers Gård

Når der skal lidt mad i maven efter en lang dag, er restauranten Oluf Bagers Gård et oplagt bud. Her kan man mærke historiens vingesus i de gamle bygninger, der går helt tilbage til 1586. Bygningerne har siden huset et utal af forskellige forretninger, og flere historiske milepæle i fynsk historie udspringer herfra.

I dag er bygningen gennemrenoveret, og restauranten er en af Odenses fineste. For 350 kr. får I restaurantens kendte 9-retters menu, hvor alle kan række til fadet og prøve lidt af hvert. Hvis I har helt små børn, kan det være en god måde at give børnene små smagsprøver på, uden at de behøver deres egen menu. Til frokost kan I bestille smørrebrød stykvis, så ingen behøver at levne.

Den Fynske Landsby

En tredje mulighed er Den Fynske Landsby, hvor I kan opleve det levende liv i gamle huse. Her er både autentiske huse og værksteder, hvor børnene kan tale med de arbejdende. Landsbyen er et frilandsmuseum, hvor der er massevis af aktiviteter og legesteder for børnene, men der er også plads til at tage dagen i jeres helt eget tempo.

EFTERLAD ET SVAR