Sådan får dit barn flere penge

0
1345
Sådan får dit barn flere penge

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

De fleste børn i Danmark får en børneopsparing udbetalt når de fylder 18 eller 21 år. I dag må man indbetale 3.000 kr. om året på en børneopsparing, og maksimalt 36.000 kr. i alt. Når forældre eller bedsteforældre skal oprette en børneopsparing, går de fleste ned i deres egen bank og opretter en konto. Hvis du vil have mest muligt ud af din børneopsparing i banken, kan du med fordel undersøge de forskellige bankers renter på børneopsparinger, da der kan være flere tusinde kroner at tjene ekstra. Børneopsparingen i banken kan være en nem måde at lave en mindre opsparing til dit barn på, da renten og afkastet er skattefrit. Dog er bankernes renteniveau på børneopsparinger ikke ret højt, så det kan være en fordel at investere dit barns opsparing i stedet for.

Aktier

En måde at tjene ekstra på dit barns penge på, er ved at investere nogle af pengene i aktier. Aktier giver oftest størst afkast over længere tid, så det kan være en god idé at investere pengene tidligt i barnets liv. Dog er der en stor risiko forbundet med at investere i aktier. Hvis virksomheden går konkurs, kan du risikere at aktiernes værdi forsvinder, så du mister dine penge.

Obligationer

En anden måde at opspare ekstra penge kan gøres ved at investere penge i obligationer. De fleste obligationer giver et større afkast end bankernes renter. Det anbefales at du investerer dine penge i de sikre stats- og realkreditobligationer. En ulempe ved at investere pengene i obligationer er, at det kræver mere arbejde for dig end hvis pengene stod på en børneopsparing i banken.

ETF’er

En tredje måde at få mere ud af dit barns penge på, er ved at investere pengene i ETF’er, som er konkurrencedygtige fonde. Hvis du vælger at investere dit barns penge i en ETF, er du sikret en nem og billig måde at investere pengene på. Når du vælger at investere dine penge i fondene fungerer det således, at du bliver en del af en gruppe investorer, som gør det til en sikker investering. Der er lave omkostninger forbundet med denne slags investering, som sikrer, at du får størst muligt afkast på dit barns formue.

EFTERLAD ET SVAR