Sådan inddrager du de mindste i køkkenet

0
1113
røremaskine

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Hverdagen er ofte hektisk og travl, og du føler måske, at du ikke har så meget tid sammen med ungerne. Hvis det er tilfældet, er du langt fra alene. Her er et par tips til, hvordan du kan inddrage børnene i køkkenet, så I slår to fluer med ét smæk ved både at bruge tid sammen og lave skøn mad.

Vælg opskriften sammen

Når du vil invitere ungerne med i køkkenet, er det naturligvis altafgørende, at de synes, at det I skal lave, er sjovt og interessant. Derfor er det en god start, hvis I sammen finder ud af, hvad I skal lave og finder en opskrift. Det kan I nemt gøre på iPaden eller computeren. Hvis du har mod på det, kan du efterfølgende tage dem med ud at handle i supermarkedet. På den måde er de med i hele processen, og vil højest sandsynligt synes, at det er sjovt. Hvis du ikke kan komme i tanke om noget værre end at slæbe ungerne med i Netto om eftermiddagen sammen med resten af Danmarks befolkning, kan du med fordel handle ind dagen forinden, så I kan gå direkte videre til madlavningen.

En opskrift der hitter

For at køkkenoplevelsen bliver en succes for både dig og dine børn, skal du vælge noget, der er sjovt for børnene, og som ikke gør det mere besværligt for dig selv. Det er for eksempel altid et hit at bage sammen med børnene. De elsker at forme, få fedtede fingre og lege. Du kan med fordel gøre det nemmere for dig selv ved at investere i en røremaskine, som ordner alt det hårde, manuelle arbejde, hvorefter I kan bruge tid på det sjove såsom formning og pyntning af jeres boller. Du kan blandt andet købe din røremaskine her.

Børnevenlige redskaber

Du kan efterhånden få mange køkkenredskaber, der er specielt designet til børn. Det er en fordel for dig, fordi du i den forbindelse er fri for at bekymre dig om, hvorvidt de kommer til skade. Hvis du ikke har disse redskaber, kan du stadig inddrage børnene i madlavningen. De kan for eksempel sagtens benytte en kartoffel- eller gulerodsskræller.

EFTERLAD ET SVAR