Sådan opnår du og din baby den bedste nattesøvn

0
170

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Ikke alle babyer er ens, nogle har et stort sovehjerte, mens andre vågner meget om natten og sover kortere lure, end hvad de egentlig skal. Hvis din baby sover dårligt om natten, og du må op mange gange om natten, så går det i sidste ende ud over din søvn. Intet barn fortjener en uoplagt forælder, og du fortjener ikke en længerevarende dårlig nattesøvn. Heldigvis for dig og din baby findes der forskellige løsninger, der kan hjælpe jer på vej til en bedre nattesøvn. 

Sådan får du en bedre nattesøvn

Der findes forskellige tips og tricks til at opnå en bedre nattesøvn. En af rådene er, at du først skal gå i seng, når du er søvnig. Ved at gøre dette, undgår du at ligge og vende og dreje dig i lang tid, du får nemlig en bedre og længerevarende søvn. Selvom det kan virke meget fristende at gå i gang med noget arbejde, når børnene er lagt i seng, så skal du helst undgå det, og udskyde det til den næste dag. Undgå dernæst også drikke alkohol og lave sene arbejdsopgaver – din hjerne vil nemlig være på fuld speed, og det vil derfor tage meget længere tid for dig at falde i søvn. Du har nok hørt det før, men 30 minutters motion om dagen gør underværker for en god nattesøvn. Når din krop i løbet af dagen har fået brændt noget krudt af, så vil det være lettere for din krop at falde til ro. Du hører det nok meget i medierne, og sandt er det. Din mobiltelefon, computer og tablet er en af de helt store syndere, når det kommer til en forstyrret nattesøvn. Lyset fra skærmene vil nemlig forstyrre din hjerne, da den vil blive bombarderet med en masse nye indtryk og information, den sagtens ville kunne vente med til næste dag. 

En forstyrret nattesøvn

Det er ikke kun din baby, der skal have skylden for dine søvnløse nætter. I takt med at vores verden bliver mere og mere digital, så bliver vores hjerner også mere og mere forstyrret af skærme. Forskning viser nemlig, at lyset for vores skærme kan påvirke vores hjerne i en sådan grad, at det har en dårlig indvirkning på vores nattesøvn. En dårlig nattesøvn påvirker specielt yngre mennesker mere end ældre, da vores hjerner udvikler sig meget, når vi sover. 

Giv din baby den bedste lur og nattesøvn

Der findes forskellige måde hvorpå, du kan være med til at give din baby den bedste nattesøvn. En af de gode løsninger er en tyngdesovepose til spædbørn. En tyngdepose er nemlig super god til spædbørn, der har svært ved at sove om natten, og sove lure generelt. Du kender måske tyngdedynen, som omslutter sig til en, så man på den måde falder til ro og sover bedre. Præcis på samme måde fungerer tyngdeposen på. Tyngdeposen omslutter din baby med en tyngde, som vil føles tryg. Det kan sammenlignes med, at du lægger din hånd på din baby – tyngden vil på samme måde skabe tryghed. Anderledes fra den trygge hånd, vil tyngdeposen også omslutte sig benene, og på den måde skabe en allround tryghed for din baby. 

DEL
Tidligere artikel3 tips til at holde sig mentalt sund
Næste artikel

EFTERLAD ET SVAR