Sådan sikrer du dit barns udvikling

0
319

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Dit barns udvikling er utroligt vigtigt, og som ny forældre kan det være utroligt svært at vide, hvordan du kan bidrage og hjælpe med at dit barn udvikler sig naturligt og tilsvarende til han eller hendes jævnaldrene. Hvis du gerne vil blive klogere på, hvordan du skal hjælpe dit barn, så kan du læse med lige her, hvor vi giver dig nogle retningslinjer, som du kan støtte dig til.

Sørg for at skabe en god kontakt

I de første år handler det om at skabe en god kontakt til dit barn. Her er det vigtigt, at du er der for dem, når de søger trøst – også selvom du er træt – og det er vigtigt, at du sørger for at holde god øjenkontakt.

Hvis dit barn græder, og du allerede har givet dem mad, de er skiftet og der ikke virker til at være noget galt, så bør du tage dem op og sidde lidt med dem. Her kan mange forældre blive frustrerede, fordi de ikke mener, at barnet har brug for noget, men i virkeligheden kan de blot søge din kontakt.

Find legetøj der hjælper deres udvikling

Når barnet begynder at lege selv, og særligt som tumling, så kan du faktisk købe legetøj til dem, der hjælper deres udvikling. Der findes et stort udvalg, hvor du både kan vælge imellem legetøj, der fremmer deres motorik og deres finmotorik, samt legetøj der fremmer andre evner.

At dit barn har en tilsvarende udvikling som sine jævnaldrende er utroligt vigtigt i forhold til at de får de rette forudsætninger fremadrettet i livet. Derfor er det super vigtigt.

Hjælp dit barn med lektierne

Når dit barn begynder i skole, så er har de styr på de forskellige motoriske evner. Her handler det i stedet om at hjælpe dem med at lære at lære. Børn er nemlig som udgangspunkt ikke dumme, men de har brug for at lære at lære for at klare sig godt i skolen.

Send teenageren på efterskole

Efterskole er ikke en mulighed for alle, fordi det er relativt dyrt at sende sin teenager afsted. Hvis du har mulighed for det, så er det dog en enormt god mulighed for at lade den unge udvikle sig på egen hånd.

Et efterskoleår siges at svare til syv hele år, fordi den unge udvikler sig så meget, mens de er afsted. Og det er en sund udvikling, som du med fordel kan tilbyde dit barn, når de når den alder, hvor det er passende. Det vil også være en oplagt mulighed for dem for at få en pause fra den klassiske skolegang mellem folkeskolen og gymnasiet – hvis det da er her, de vil hen. Foruden at skolegangen er helt anderledes på en efterskole, så findes der også mulighed for at vælge en prøvefri efterskole, så de virkelig kan få en pause. Og selvom du måske ikke umiddelbart tænker, at det er så hårdt at gå i folkeskole, så kan det godt lægge et pres på den unge, som de med fordel kan blive befriet lidt fra her.

I teenagerens sidste år som teenager

Hvis du vælger at sende dit barn på efterskole, så er dit job som forældre faktisk ved at være gjort. Den unge er snart voksen, og der vil ikke gå så længe igen før de første i den aldersgruppe begynder at flytte hjemmefra. Din rolle vil nu – og fremadrettet – blot være at støtte og rådgive, når du bliver bedt om det. Du bør give den unge plads til at blive sin egen person, men du skal selvfølgelig være der, når der er behov for det.

EFTERLAD ET SVAR