Samsovning – Er det galt eller genialt?

0
986

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Hvis man har børn eller bare overvejer at få dem, så er man nok på et eller andet tidspunkt stødt på ordet samsovning. Måske fra en begejstret veninde, en bekymret mor eller på internettet, hvor emnet er ret stort i øjeblikket. Det er der da også grunde til, for samsovning kan være fantastisk hyggeligt, hvis man bare sørger for at gøre det på en ordentlig måde. Nøgleordet her er virkelig hensyn, for man er nødt til at være utroligt opmærksomme på hinanden. Der er nemlig mange forskellige måder at gå til samsovning på, så det handler om at finde ud af, hvad der fungerer bedst for din familie.

Vælg en ordentlig seng

Der er ikke nogen, der siger, at samsovning nødvendigvis skal foregå i den samme seng. Det kan også sagtens være bare at falde i søvn i det samme rum. Uanset hvad er det utroligt vigtigt, at man vælger en seng og madras i fin kvalitet, så søvnen kan blive så god som muligt. Her kan man så overveje, om man måske skal forsøge sig med en ekstra stor seng, der har plads til hele familien, eller om man kan nøjes med at installere køjesenge til børnene.

Vær opmærksomme på hinanden

Det er vigtigt at slå fast, at samsovning ikke fungerer for alle familier. For nogle kan det blive en kilde til frustration i stedet for glæde, særligt hvis et par familiemedlemmer generelt har problemer med deres søvn. Det kan også være, at det ikke er alle børnene, der skal være en del af ordningen. Måske foretrækker den syvårige eget værelse, mens de yngre børn er rigtig glade for at sove inde hos mor og far. Selv hvis man ender med at droppe samsovningen helt, så vil man stadig have lært noget om sine egne og familiens søvnmønstre, og det er altid brugbart.

EFTERLAD ET SVAR