Succesfuld prøveperiode kan sikre kørekort til 17 – årige

0
904

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Det er altid et stort øjeblik i ens børns liv, når de endelig får lov til at tage kørekort, og den ventetid ser ud til at blive permanent kortere. Nu er det efterhånden et års tid siden, at 17 – årige første gang fik lov til at få kørekort, og selvom der stadig er 2 år tilbage af den 3 – årige prøveperiode, så overvejer regeringen allerede nu at gøre ordningen permanent. I sidste ende er det dog ikke op til regeringen, om forældrenes børn skal kunne tage kørekort som 17 – årig, det er netop op til forældrene selv. Læs mere om det her.

Betingelser for 17 – årige bilister

De 17 – årige har dog ikke lov til at køre lige så frit, som dem som venter med kørekortet, til de bliver 18. De 17 – årige skal nemlig ledsages af en erfaren bilist hver gang, de skal ud og køre, indtil de bliver 18 år gamle. Denne regel er sat i kraft, så de unge føler sig mere sikre og altid har en at læne sig op af, hvis de skulle blive i tvivl. På den måde er den erfarne bilist også altid klar til at tage over, hvis der skulle ske noget.

Betingelser for ledsageren

Der er dog også nogen betingelser for den ledsagende bilist, det er nemlig ikke alle med et kørekort som kan agere ledsager for en nyudklækket 17 -årig bilist. For at blive godkendt som ledsager skal man være fyldt 30 år og have haft kørekort i minimum 10 år. Derudover skal man altid have sit kørekort med, når man ledsager den unge bilist, og man skal altid være i stand til selv at kunne køre, hvilket vil sige, at man fx ikke må være beruset eller på anden vis påvirket. Disse kriterier gør, at den 17 – årige ikke kan ledsages af en 18 – bilist som er næsten lige så uerfaren selv.

EFTERLAD ET SVAR