Tag på vandretur med børnene

0
513
Hvad sker der, når din virksomhed bliver tvangsopløst?

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Når børn begynder at få smag for naturen og e er gamle nok til at sætte pris på at nyde en gåtur i skoven, så kan tiden være moden til at tage dem med på vandretur.

Den første vandretur

Det er klart at deres første vandretur ikke behøver være 100 km på 4 dage – mindre kan også gøre det. Et par timer om dagen måske opdelt af frokost er en god tommelfingere regel.

Dertil kommer at børn naturligvis ikke kan bære så meget meget som de voksne, men det betyder ikke at de ikke skal have deres egene rygsæk. Børn bør føle at de bidrager til fællesskabet, så derfor skal de naturligvis også børe noget af det fælles udstyr i deres rygsæk. Det vil faktisk være bedre at en af forældrene tager nogle af barnets ting i sin rygsæk og så lader barnet bære en let fællesting der ikke vejer noget.

Styr på udstyret

Vandreudstyr er noget man lynhurtigt kan købe sig fattig i. Skal man ud og gå nogle relativ få kilometer i bakker, så lad være med at investere store summer i vandrestøvler. Køb hellere et par gode løbesko, der sidder godt på fødderne. De har noget større anvendelsesmuligheder på sigt. Du kan finde nogle her, og det vigtigste er, at støtter din fod og har en god sål.

Campingplads eller shelters

Foretrækker i at sove uden for de etablerede campingpladser, så er der efterhånden flere shelters, hvor man kan sove helt gratis. Der er flere stedet en form for skur, dvs. et tag og et gulv som er lidt hævet over jorden som man slipper for jordkulde og de værste insektangreb. Dog er det stadigt en god ide at bruge myggenet, hvis man er nær vand – ellers kan det hurtigt blive en trist fornøjelse at rende rund med børn som klager over kløe, mens de vandre.

Sørg for at have godt fodtøj til børnene. Helst et par støver som de kan nå at gå til et par dage inden den egentlig vandretur. Heldigvis får børn sjældent vabler, næsten uanset hvor langt de går.

 

 

 

 

 

 

EFTERLAD ET SVAR