Underholdning: Bluetooth-højttalere til børneværelset

0
2830

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

I gamle dage var musiklytning en besværlig affære, men sådan er det ikke længere. I dag er det meget nemmere at spille musik, og det eneste, det kræver, er et par højttalere samt en telefon, der kan afspille musikken. I hvert fald hvis du anvender de rigtige højttalere; bluetooth-højttalere som eksempelvis Sonos.

Et par Sonos-højttallere spiller via bluetooth, hvilket betyder, at du kan afspille lyden direkte fra Spotify på din mobil eller tablet, og så kan du få musik i hele huset — såfremt du har Sonos-højttalere i hele huset. Eller et par andre bluetooth-højttalere. Sonos er dog det mest udbredte system.

Lyd i hele huset

Du kan selv bestemme, hvilke rum du vil stille dine Sonos-højttalere i. Du kan koble flere til samme bluetooth-forbindelse, og på den måde er det muligt at spille sin musik i flere rum ad gangen.

Hvis du ikke vil smide penge efter en Sonos-højttaler, som ligger i den dyre ende af skalaen. Man kan også købe en bluetooth-reciever, som fungerer lidt på samme måde som et Sonos-anlæg. Forskellen er bare, at det ikke er en integreret del af højttaleren, men derimod fungerer mere som en mp3-afspiller, der sættes til højttaleren. Forskellen er bare, at du kan styre, hvad den skal spille, fra din telefon.

Hvad med HD-lyd?

De fleste bluetooth-systemer understøtter HD-lyd. I teorien, i hvert fald. HD-lyd dækker over en samplingfrekvens på 24 bit og 96 eller 192 kHz. Eller derover.

Dog skal det understreges, at dette kun er teoretisk set. HD-lyd gør nemlig kun en forskel på et kvalitetsanlæg. Og det er et bluetooth-anlæg altså typisk ikke — her er nemlig ofte tale om en monohøjttaler i plastikkabinet, hvis primære formål er at spille baggrundsmusik på et badeværelse, i køkkenet eller et andet sted i huset.

Perfekt til børneværelset

Af ovenstående grunde egner en bluetooth-højttalere sig også perfekt til børneværelset. Man bestemmer selv hvor meget, man vil give for en højttaler, og de fås typisk ned til et par hundrede kroner, og derfor er det muligt at finde en udgave, der befinder sig i et prisleje, der passer perfekt til ungerne.

Stor forskel i priserne

Der er stor forskel på hvor meget på hvor elektronik, som højtalere, koster når man køber det online. Når noget er populært er der desværre også altid nogen der prøver at lukrere på dette, ved at lave sider, hvis intentioner ikke er gode. Du bør derfor altid kun handle med hjemmesider, der er til at stole på. Det vil ofte være nogen du kender i forvejen, eller dem der er e-mærket. Hvis de yngre medlemmer i familien handler på nettet, kan det være en god ide at sætte dem ind i hvordan man handler sikkert på nettet. Du kan finde en guide til sikker e-handel her.

 

EFTERLAD ET SVAR