Undgå indbrud i sommerferien

0
825

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Sommerferien nærmer sig med hastige skridt, og for mange dansker er det ensbetydende med at rejse — i år er der en god sandsynlighed for at det bliver her i landet. Hvor betyder dog heller ikke så meget, bare vi kommer lidt væk fra dagligdagens trummerum, som vi er så vant til, så er vi glade.

I corona tiden har der været markant færre indbrud, end normalt, da mange har været meget hjemme. Det kan desværre også betyde, at der kan komme en stor stigning til sommer, da tyvene har holdt sig i skindet så længe.  Sommerferien er en af højtiderne for indbrud, da det betyder, at mange danske hjem efterlades til fordel for strande, pulserende storbyer eller en fredelig uge i sommerhus ved Vesterhavet. Tyve har altså god tid til at lave deres “arbejde.

Du vil naturligvis gerne undgå, at det er dit hjem, der bliver ramt. Her er nogle ting du kan gøre for at minimere risikoen.

Få dit hjem til ikke at se tomt ud: Sørg for at forbipasserende kke kan se, at I ikke er hjemme. Derfor gælder det om at få jeres hjem til at se beboeligt ud. Lad være med at rydde alting klinisk op, inden I tager på ferie, for så er det let at se, I ikke er hjemme.

Lad være med at slå opdateringer op på Facebook: Tyvene følger også med på de sociale medier, ligesom alle andre også gør. Lad derfor være med at opdatere din Facebook-profil eller din instagram, når I er på ferie, eller sørg for at det ikke er alle der kan se dine opslag.

Lad som om i har hun: Selvom i måske ikke har en vagthund, kan i godt lade som som. Det er et billigt trick, men det kan være effektivt. Køb et af de klassiske “her vogter jeg” skilte og hæng det op. Det kan få potentielle indbrudstyve til at gå videre.

Tjek låsen: Få en låsesmed ud at tjekkelåsen. Forsikringen dækker nemlig ikke altid, hvis der er problemer med låsen, og derfor er det en god idé at få den tjekket.

EFTERLAD ET SVAR