Boligtip: 6 ting du skal huske til vinter

0
728

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Efteråret er over os, og det betyder, at det snart er ved at være vinter. Som hus- og sommerhusejer er der en masse ting, du skal huske, inden vinteren for alvor banker op døren.

Eksempelvis er det træls at komme ud i sommerhuset, når det er blevet forår for at opdage, at opvaskemaskinen og toilettet er gået i stykker, fordi huset ikke er blevet klargjort til vinterens minusgrader.

Det er dog ikke kun i sommerhuset, du skal være opmærksom. Der er også en række ting, det er vigtigt at have styr på derhjemme — både hvad angår huset, haven og garagen. Vi har i anledning af vinterens snarligt komme sammensat en liste med seks ting, som du bør være opmærksom på, hvis du bor i hus og/eller har et sommerhus.

 

Har du nogen værdier i dit sommerhus?

Det er en god idé at fjerne de værdier, du eventuelt har liggende i sommerhuset — det er nemlig ikke sikkert, at forsikringsselskabet dækker tabet, hvis der skulle blive begået indbrud.

 

Luk for vandet

Husk at du skal slukke for vandet i dit sommerhus, inden det bliver vinter. Det er også en god idé at tømme toilettet for vand, hvis det skulle risikere at blive hård frost. Så kan det nemlig fryse til.

 

Få tjekket din lås

Det er en god idé, at sørge for din lås kan holde til vinteren. Forsikringen dækker nemlig ikke, hvis låsen er i stykker. Især gamle låse har chance for at gå i stykker om vinteren. Uanset om du bor i provinsen eller i København, så få en låsesmed til at tjekke, om din lås virker — der tages nemlig ikke hensyn til, hvor du bor, når forsikringen skal bedømme, om de dækker eventuelle skader.

 

Du kan komme billigt ud at rejse

Er du typen, der bliver deprimeret om vinteren — eller generelt bare ønsker lidt mere solskin, flere lækre drinks og en dukkert i poolen, så husk at det er billigere at tage ud at rejse om vinteren.

 

Gør dit drivhus rent

Det er på høje tid, at du gør dit drivhus klar til foråret, hvis du ikke er gået igang endnu. Gør du drivhuset klar nu, så undgår du at få syge planter, når det bliver forår.

 

Flyt sofaen væk fra radiatoren

Når det er vinter, bliver der fyret mere op for varmen i dit hus. Står sofaen tæt på radiatoren, så risikerer den at give mindre varme, og det har desuden svært ved at fordele sig ud i rummet.

EFTERLAD ET SVAR