Er passiv damp sundhedsskadeligt?

0
310

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Rygning er som bekendt ekstremt sundhedsskadeligt for rygeren selv, men det er også enormt usundt for dem som omgås rygning, da de også indånder den skadelige røg. For at holde op med at ryge er der mange der vælger at bruge en såkaldt e-cigaret. Med en e-cigaret ryger man ikke længere, men man indånder derimod damp der kommer fra den væske man har købt til sin e-cigaret. Denne e-væske kan fås i mange forskellige smagsvarianter og kan endda komme med forskellige mængder nikotin, så man også kan vælge at trappe ned på sin nikotinafhængighed.

Hvor farlig er dampen?

Det er bevist, at denne e-væske ikke er nær så sundhedsskadelig for kroppen som normale cigaretter, og det vigtigste er, at e-cigaretten slet ikke er kræftfremkaldende. E-cigaretten indeholder, modsat den normale cigaret, meget få stoffer der er farlige for kroppen. Hvis man udsætter et par sunde lunger for damp i en længere perioder, vil der kunne findes meget få fremmede stoffer bagefter. Da e-cigaretten ikke er ligeså sundhedsskadelig for selve damperen, vil det ligeledes sige, at den heller ikke er farlig for dem der omgås dampen.

Til hvor stor gene er dampen?

Den konventionelle cigaret er desuden hadet på grund dens lugt, som har tendens til at blive hængende i tøjet. Denne gene er rygerne selvfølgelig vant til, og derfor er de fleste også ligeglade med, at deres tøj lugter af røg. Men de individer som ikke ryger men er sammen med rygere har ikke bedt om tøj der lugter af røg, hvilket naturligvis er enormt generende for dem. Her har e-cigaretten derimod ikke tendens til at have en lige så kraftfuld lugt som den normale cigaret, og derfor vil den ikke blive hængende i tøjet på samme måde som normale cigaretter. Dampen fra e-cigaretten er heller ikke lige så kraftig at indånde eller få i øjnene, så det er også nemmere for ikke-rygere at omgås damperne.

 

EFTERLAD ET SVAR