Giv barnet kørekort

0
159
Giv barnet kørekort

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Som forældre ønsker man altid sine børn det bedste og forsøger at give dem gennem hele livet. Igennem opdragelse og forskellige pligter i hjemmet, forsøger man at give barnet de bedste rammer. Når barnet fylder 18 og for alvor skal stå på egne ben, er det vigtigt at have gjort dem så parat som muligt.

Selvom man ikke skal forære barnet alt, kan det være en god idé at lade barnet få kørekort, hvis de overholde en række aftaler. At få bil kørekort er en stor ting i unge menneskers liv. Det giver en enorm mængde selvstændighed, og det er noget der symboliserer, at man er ved at være voksen.

Det er meget forskelligt fra familie til familie, om der er lavet aftale om at få kørekortet betalt. Det er dog ikke ukendt at forældre laver en aftale med barnet om at hvis man holder sig væk fra cigaretter, bliver kørekortet betalt. I nogle tilfælde er det bedsteforældrene der indgår den aftale, mens det i andre familier er forældrene der betaler.

Sæt grænser og hold dem

Hvis I har indgået en regel om at kørekortet er i hus, hvis den unge ikke ryger, eller at den unge har overholdt andre regler i har sat op, er det vigtigt at i som forældre over holder det. Det er vigtigt at lære ens børn at der er konsekvenser i livet, og at det er værd at over holde visse aftaler. Et kørekort koster som regel mellem 10-12.000 kr., alt efter hvor mange køretimer der er behov for, samt hvor mange køreprøver og teoriprøver der skal til for at få kørekortet. Det mange penge, og det kan være svært at spare op til som ung. Det er vigtigt at man som forældre holder sig til aftalen. Hvis den unge ikke har overholdt sin del af aftalen, og derfor ikke selv har råd til kørekortet, må de vente med at få kørekort, til de har sparet sammen.

EFTERLAD ET SVAR