Hvad sker der med familien, når din virksomhed går konkurs?

0
652
Hvad sker der, når din virksomhed bliver tvangsopløst?

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Mange danskere springer i disse år ud som iværksættere. Det bliver mere og mere almindeligt at have sin egen virksomhed. Det er der mange gode grunde til, for iværksætteri er godt for både dig og samfundet. Men ikke alle virksomheder overlever, og nogle kommer til at opleve en tvangsopløsning af selskabet. Hvad gør du så, og hvordan påvirker det din familie?

Hvad er en tvangsopløsning?

Erhvervsstyrelsen kan tvangsopløse dit selskab, hvis det ikke opfylder nogle bestemte krav. Det kan for eksempel være, at årsregnskabet ikke er indsendt eller at ejere og tilholdssted ikke er oplyst korrekt.

Når Erhvervsstyrelsen beslutter at tvangsopløse et selskab, får man besked via E-Boks. Herefter har man maksimalt tre måneder til at reagere og eventuelt få omstødt tvangsopløsningen. Det betyder dog ikke, at sagen ligger stille i tre måneder. Selskabet får tilknyttet en likvidator, som når som helst kan gå i gang med at opløse selskabet. Derfor skal man reagere så hurtigt som muligt på en besked om tvangsopløsning. Hvis man opfylder bestemte krav og retter op på fejlen, kan man dog i nogle tilfælde få lov til at genoptage virksomheden. Man kan dog for eksempel ikke få lov til at genoptage selskabet, hvis man har været under tvangsopløsning inden for de seneste fem år.

Hvordan påvirker det familien?

Hvis du må begære dig konkurs, eller dit firma tvangsopløses, kan det have store konsekvenser. For det første kan det være svært at acceptere, at ens drøm ikke lykkedes. For det andet kan det betyde store ændringer i familiens økonomi.

Derfor er det vigtigt, at du sikrer økonomien, så den kan tåle en lukning. Spar lidt ekstra op i de gode tider, så I har til ”vinteren”. Alle virksomheder vil opleve, at det går op og ned, og jo mindre virksomheden er, jo tydeligere kan udsvingene mærkes. Det er også en god idé at sørge for, at din partner har en indkomst. Hvis uheldet skulle være ude, duer det ikke, at I pludselig står uden indkomst.

EFTERLAD ET SVAR