Investér jer til jeres drømme

0
790

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

En af de ting der er fantastisk ved at være en familie, er at have nogle fælles ønsker og at få dem til at gå op opfyldelse. Det kan være at i har et ønske, om at I gerne vil en tur tværs over USA eller måske en måned til Australien. Hvis I har de ønsker, er I ligesom de fleste andre danske familier hvor fælles oplevelser ofte står høj på listen over ting i gerne vil sammen.

Hvis I er som de fleste andre familier, har i dog nok heller ikke lige 100.000 kroner liggende til at trække en måned ud af kalenderen og rejse ud og opleve verden. Der skal med andre ord spares op for at kunne realisere sine drømme, og i de fleste tilfælde skal der flere års sur opsparing til en kort måneds glæde.

Det kan være en sur tjans at skulle lægge sine surt optjente penge til side og langsomt se dem vokse sig til lidt flere og så lidt flere penge. Heldigvis kan man hele tiden følge med og se sig komme lidt tættere på målet. Det bliver dog ikke bankens renter, der hjælper dig på vej til at nå dit mål. Det kan derfor være en god ide at investere pengene i eksempelvis ETF’er, der er en mere sikker form for investering end aktier (læs mere om ETF’er her), der er lavere risiko for at miste pengene, end hvis man investerer i aktier. Der er stadig en god sandsynlighed for afkast, og i alle tilfælde bedre muligheder end ved bankens ikke-eksisterende renter.

Lad det blive et fællesprojekt

Det er en rigtig god ide at gøre børnene til en del af projektet, hvis de ellers er gamle nok til at forstå værdien af penge. Gør dem en del af opsparingen, og forklar dem at det tager tid at spare op til noget man virkelig gerne vil have, så får de også en bedre økonomisk forståelse.

Hvis de plager om nyt unødvendigt legetøj, kan I henvise til opsparingen og sige, at hvis i nu putter pengene derind i stedet, kan I komme lidt hurtigere af sted. Lav eventuelt et målebånd hvor i kan klippe lidt af, når i nærmer jer målet, de hele tiden kan følge med i hvor langt i er.

EFTERLAD ET SVAR