Lad børnene sætte farverne på tilværelsen

0
579

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Et barns liv indeholder en stor udskiftning i de fleste forbrugsgoder. Tøjet vokser de hurtigt ud af, bøgerne er ikke interessant længe, legetøjet mister også interesse og cyklerne vokser de hurtigt fra. Alligevel er børneværelset det standpunkt, som barnet altid vender tilbage til. Derfor bør de også have medbestemmelse, når der skal vælges farver på tilværelsen.

Ligesom du dagligt bruger flere timer i hjemmets forskellige rum, så bruger dit barn virkelig mange timer på deres værelse. Derfor giver det også god mening, at lade barnet bestemme eller i hvertfald være med til at bestemme, når der skal lægges en ny stil for børneværelset.

Sådan involverer du barnet i valget

Når barnet skal involveres i et stort valg eller beslutning, og det gælder ikke kun farven på børneværelset, er det vigtigt, at I ikke forsøger at presse en holdning ned over hovedet på barnet. Lad dem have sin egen holdning og find i fællesskab frem til løsningen. Vis, at I stoler på jeres barns dømmekraft — uden at fantasien får lov til at løbe alt for meget løbsk, vel at mærke.

Det gælder om for dig som forældre, at have opsat nogle valgmuligheder, så barnet føler medbestemmelse og oplever glæden ved at involvere sig i processer, men den indledende research, bør du nok selv stå for. På den måde undgår du også, at ende op med et karrygult eller camouflagepræget værelse.

Tag eventuelt en indledende snak med barnet, hvor I gennemgår mulighederne for maling digitalt. Sid med jeres tablet eller iPad og gennemgå farverne hos f.eks maler-maling.dk, hvor man nemt kan se udvalget, og derefter opsætte nogle scenarier, som barnet kan være med til at vælge.

Fra tanke til handling

Det er vigtigt, at du og barnet så også fører jeres beslutning ud i livet i fællesskab. På den måde får I en god oplevelse, og barnet lærer tidligt i livet, at samarbejde og eksekvering er vigtigt, når projekter skal lykkedes. Sådan gør du altså hverdagsprojekter til et funktionelt stykke opdragelse.

EFTERLAD ET SVAR