Økonomi: Betaler I for meget?

0
891

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Mange danskere skifter abonnement i tide og utide. Faktisk skifter en tredjedel af de danske mobiltelefonejere abonnement hvert år, og årsagen skal findes i det økonomiske aspekt; at finde et billigere alternativ til sin nuværende teleudbyder.

Det viser sig dog, at op til halvdelen af alle de danskere, der vælger at skifte teleudbyder, gør det uden at have undersøgt markedet først. Det skyldes blandt andet, at det er svært at gennemskue de mange forskellige tilbud, der er på markedet.

Undersøgelsen er foretaget af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, der tilkendegiver, at de ser det som et stort problem, at markedet ikke er til at gennemskue; der er nemlig mange penge at spare, hvis blot man vælger rigtigt. Især hvis I er en hel familie, der skifter til en bedre abonnementløsning.

Så meget kan I spare, hvis I skifter dit abonnement

Der kan være op til flere tusinde kroner at spare, hvis I er en hel familie, der skifter abonnement. Ifølge Penge.dk findes der to forskellige forbrugertyper, der køber mobilabonnementer; gennemsnitsbrugeren og superbrugeren.

Førstnævnte taler typisk i 6 timer om måneden og bruger omkring 1GB data. Denne type mobilbruger kan hurtigt spare op til 80 kr/mdr. om måneden. Det er næsten 1000 kr. om måneden.

Sidstnævnte, superbrugeren, vælger en løsning med fri tale, og de bruger 10GB data om måneden. Hvis man sammenligner det billigste abonnement og sammenligner det med det dyreste kan man spare omkring 2600 kr. om året.

For en hel familie er der altså utroligt mange penge at spare. Derfor kan det betale sig eksempelvis at lede efter de bedste priser og tilbud på iPhone uden abonnement. for derefter at finde det abonnement, der passer bedst til jeres forbrug.

 

EFTERLAD ET SVAR