Psykisk sygdom kan påvirker hele familien

0
456
Psykisk sygdom i familien

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Der findes rigtig mange psykiske sygdomme, og det farlige ved disse sygdomme, er at de ikke umiddelbart kan ses. Det er et svært emne, især hvis det er et familiemedlem, det drejer sig om. Tag hånd om de psykisk problemer inden de påvirker alle i familien, læs med her hvordan.

Både psykiske lidelser er blandt de sygdomme, der er mest forekommende i Danmark. Antallet er støt stigende Hver 6. vil, statistisk set, have brug for at blive behandlet for en psykisk lidelse på et eller andet tidspunkt i deres liv. Der er heldigvis meget hjælp at hente — og det er værd at slå sig fast ved, at de fleste bliver raske igen.

Det er ikke kun den enkelte der bliver ramt

Hvis en forældre bliver psykisk syg påvirker det hele familien især børnene. Dog i forskellige grad, afhængigt af barnets alder. Nogle børn vil opleve, at de vokser op i et hjem, hvor hverdagen påvirkes af kaos, stressende begivenheder og konflikt. I andre hjem vil psykisk sygdom være midlertidig, hvorfor det ikke kommer til at påvirke familielivet i så stort et omfang.

Tøv ikke med at søge hjælp

Hvis du har den mindste mistanke om, at et familiemedlem har en psykisk lidelse eller viser tegn på anderledes adfærd, bør du kontakte et bosted eller kommunen omgående. Der findes mange forskellige steder at søge hjælp, men hvis du har brug for vejledning — måske fordi familiemedlemmet benægter situationen, bør du altid starte med at søge hjælp hos den kommune, du bor i. Der findes også utalliger steder online, hvor du kan læse om lignede tilfælde, og derved få hjælp.Ofte kan det være svært at overbevise personen, som er ramt om, at der er noget galt, fordi man ofte vil benægte og bruge alternative undskyldninger. Derfor er det især vigtigt som pårørende at man ikke bare overser disse ting, og tager action.

EFTERLAD ET SVAR