Sådan børnesikre du hjemmet

0
470
Du kan læse mere her

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Har I efterhånden en flok dejlige unger, eller er I netop blevet forældre til et kærlighedsbarn? Uanset hvor nye forældretitlerne måtte være, er det højest sandsynligt vigtigt for jer, at jeres barn ikke kommer til skade i situationer, der sagtens kunne være undgået. Her er et par tips til hvordan I kan børnesikre hjemmet, så de fleste ulykker i hjemmet kan forhindres.

Vælg børnesikre gardiner

Gardiner har mange funktioner. De hjælper os med at dække af for omverdenen, holde solen ude og pynte i vores hjem. Når du skal investere i nye gardiner, kan du med fordel købe nogle, der er børnesikre. For at et gardin er børnesikret, er der nogle krav, som det skal leve op til. For eksempel er det et krav, at snorene skal være minimum 150 cm. over gulvet. Formålet med et børnesikkert gardin er, at barnet ikke kommer til skade i de snore, som gardinet hænger i og som justerer det. Du kan læse mere her.

Tænk over løsningerne i køkkenet

Noget de fleste har prøvet – børn som voksne – er at få fingrene i klemme. Og vi ved alle sammen, hvor afsindigt ondt det kan gøre. Som voksen sker for det meste, fordi vi er for hurtige på den og glemmer at tjekke hvor fingrene er. Hos børnene er det fordi, de ikke tænker over det. Du kan af den grund med fordel overveje forskellige løsninger i forbindelse med skabe og skuffer. I køkkenet kan du for eksempel nemt integrere smart-luk skuffer, som sikrer, at skufferne lukker lige så stille, selvom de bliver smækket. Hvis børnene er meget små, og det kan være et problem, hvis de går i skuffer med knivene, kan du med fordel også investere i børnesikring til skufferne. Det gør det sværere for børnene at åbne skufferne, fordi det kræver, at du manuelt holder noget inde for at muliggøre udtrækningen.

EFTERLAD ET SVAR