Sådan undgår du indbrud i efterårsferien

0
583

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

For mange dansker er efterårsferien ensbetydende med at rejse — indenlands eller udenlands gør ikke så meget. Bare vi kommer lidt væk fra dagligdagens trummerum, som vi er så vant til. Det er sundt med et afbræk engang imellem.

Men efterårsferien er også højsæson for indbrud. Det er en populær ferieuge, og det betyder, at mange danske hjem efterlades til fordel for strande, pulserende storbyer eller en fredelig uge i sommerhus ved Vesterhavet. Her har tyvene frit lejde til at gå på jagt efter dine værdier.

Tænk som en tyv

Men faktisk er der meget, du kan gøre for at undgå, at tyvene bryder ind i dit hjem. Det handler om, at du skal tænke som en tyv. Prøv at sætte dig ind i, hvordan tyven tænker — så har du nemlig lettere ved at undgå de største faldgruber.

Lad være med at slå opdateringer op på Facebook: Tyvene følger også med på de sociale medier. Lad derfor være med at opdatere din Facebook-profil, når I er på ferie. De skal i hvert fald ikke indikere, at I ikke er hjemme, da tyvene så har frit spil til at bryde ind i jeres hjem.

Få dit hjem til at se beboeligt ud: Forbipasserende må ikke kunne se, at I ikke er hjemme. Derfor gælder det om at få jeres hjem til at se beboeligt ud. Lad være med at rydde op, inden I tager på ferie, for så er det let at se, I ikke er hjemme.

Få naboen til at parkere i jeres indkørsel: Intet indikerer et tomt hjem, som en tom carport. Hvis du har et godt forhold til din nabo, så kan du spørge, om de vil parkere deres bil i din carport.

Tjek låsen: Få en låsesmed ud at tjekkelåsen. Forsikringen dækker nemlig ikke, hvis der er problemer med låsen, og derfor er det en god idé at få en låsesmed ud at tjekke låsen. Ligegyldigt om du bor i København eller provinsen, så sørg for at din lås fungerer.

EFTERLAD ET SVAR