Stress påvirker familien

0
880
acunova.dk
acunova.dk

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Føler du dig utilstrækkelig, træt og deprimeret? Så kan det være du lider af stress. Knap en halv million danskere har symptomer på stress og stress er en af de hyppigste årsager til sygemeldinger på de danske jobs. Stress påvirker ikke kun arbejdsmiljøet, men i høj grad også familielivet.

Der findes ingen entydig definition eller diagnose på begrebet stress. Blandt fagfolk og læger er der ikke enighed om en entydig definition af stress, men ifølge internationale bøger om stress, arbejdes der ud fra tre definitioner:

  1. Stress defineret som en tilstand i individet – for eksempel anspændthed, irritabilitet, uvished, angst eller ophidselse.
  2. Stress defineret som forhold i omgivelserne – for eksempel høje krav, tidspres, trusler, tab eller fare.
  3. Stress defineret som relationen mellem forhold i omgivelserne og individet. Typisk taler man om, at kravene fra omgivelserne overstiger individets ressourcer.

Selv om der ikke findes nogen entydig diagnose på stress er det vigtig at opsøge læge eller andre fagfolk for at få en snak om dit helbrede. Jo tidligere stress opdages, jo nemmere er det er komme igennem. Det kan være en lang og sej kamp, men ved hjælp fra de rigtige mennesker, kan det sagtens lade sig gøre at bekæmpe denne menneske sygdom.

Stress kan kureres med akupunktur

Til at genoprette balancen i kroppen kan akupunktur hjælpe. Den berolige virkning på kroppen, kan få dig til at føle dig fri og afspændt. Flere undersøgelser viser at akupunktur nedsætter kroppens stressniveau og kan genskabe den gamle livsglæde tilbage, og føle dig mere velbefindende. Behandling med akupunktur er svær at bevise, men flere og flere hospitaler, har fået øjenene op for denne form for behandling, og faktisk er her tredje hospital begyndt at supplere med akupunktur til forskellige medicinske behandlinger. HVis du føler dig stresset, men endnu ikke har fået det konstateret endnu, er det en god idé at tage det i opløbet. En anbefaling herfra, er at tage fat i en akupunktør og få en snak om dit velbefindende.

EFTERLAD ET SVAR