Top 4: De mest børnevenlige kæledyr

0
1248

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Kæledyr kan give nyttig erfaring for børn, og samtidig kan de give rigtig mange gode oplevelser. Men det er ikke alle kæledyr, der er lige børnevenlige. I denne artikel får du svar på, hvilke kæledyr der er de mest børnevenlige.

Kæledyr betyder ansvar

Når barnet får et kæledyr, så så lærer det at tage ansvar for dyret. Det har nemlig brug for opmærksomhed, det har brug for mad og det skal derudover passes og plejes. Barnet lærer at tage ansvar for et levende væsen — og det kan give stor værdi både nu og senere i livet.

Samtidig er kæledyret en god ven, som børnene kan betro sig til. Det er dejligt at få fri fra skole og vide, at der er et dyr, der venter på en. Barnet er aldrig helt alene, hvis det har et kæledyr.

 

De 4 mest børnevenlige kæledyr

Hund

Hunden er det mest populære kæledyr i Danmark. Hunden bliver en del af familien, og det betyder også, at hunden skal med på ferie — og med når I skal besøge familie og venner. Skal I være væk i længere tid ad gangen, så bliver hunden passet på en hundepension.

Hunden har brug for daglig motion, og det betyder, at den skal luftes flere gange om dagen — uanset vejr og årstid. Som forældre skal du være indstillet på, at det primært er dit ansvar at lufte hunden samt fodre den med hundefoder.

Kanin

Det er let at passe en kanin, og den kan være både inde- og udenfor. Hvis de er indenfor, kræver det dog, at buret bliver renset ofte. En kanin er let at gøre tab, hvis man kæler meget med den.

Fugl

En undulat eller en lignende fugl er et dyr, der er let at passe. De kan blive tamme, hvis man prioriterer at passe dem og giver dem masser af opmærksomhed. Fuglen er et godt kæledyr for børn, da den ikke kræver det store at passe. De er heller ikke så dyre.

Hamster

Hamsteren er et lille dyr, man let kan have i hænderne. Det er en gnaver, og den er let at håndtere. Hamsteren kan blive meget tam, men det kræver, at den ofte har menneskelig kontakt — den skal nusses og kæles med, for at den bliver tam.

Den skal ofte have nyt mad, rent vand samt have renset bur — så selvom den er let at holde, kræver det altså en del tid, og du, som forælder, må være forberedt på, at du skal hjælpe med det.

EFTERLAD ET SVAR